Британія представила G7 план створення підрозділу реагування на дії РФ

Субота, 9 червня 2018, 11:42

Лідери країн "Великої сімки", які зустрічаються цими вихідними у канадському Квебеку, погодили створення так званого "підрозділу швидкого реагування" для боротьби з ворожими діями інших держав, таких як кібератаки чи отруєння.

Про це повідомляє The Guardian.

Ініціатива створення підрозділу належить Великій Британії. Прем’єрка країни Тереза Мей категорично не погоджується з ідеєю президента США Дональда Трампа повернути Росію до участі у самітах найбільш індустріально розвинених держав.

"Ми повинні нагадати собі, чому "вісімка" стала "сімкою" - це тому, що Росія незаконно анексувала Крим. Ми бачили злочинну діяльність Росії у різний спосіб, включно на вулицях Солсбері у Великій Британії", - сказала вона.

"Тому, я думаю, ми повинні сказати, перш ніж почнуться будь-які розмови, що Росія повинна змінити свій підхід", - додала Тереза Мей.

В ході саміту "Великої сімки" Мей обговорила деталі створення "підрозділу швидкого реагування" на двосторонніх зустрічах з французьким президентом Еммануелем Макроном і очільницею уряду Німеччини Ангелою Меркель.

Одна з цілей ініціативи Британії описана як "поліпшення розуміння політики країн-партнерів і відправних пунктів для вжиття заходів". Ці пропозиції включають більш широкий обмін інформацією про потенційні загрози і методами боротьби з ними.

В рамках ініціативи плануються більш скоординовані дії з Організацією із заборони хімічної зброї, яка очолила незалежне розслідування отруєння Скрипалів. Крім того, Мей закликала до розширення співпраці для виявлення незаконних грошових потоків, щоб "брудні гроші не підривали наші демократичні держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.