Трамп скасував указ про розділення на кордоні родин нелегалів з дітьми

Четвер, 21 червня 2018, 09:56

Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про припинення практики, яка призвела до розділення тисяч дітей-мігрантів із їхніми батьками.

Про це повідомляє ВВС.

Трамп підписав документ вже через день після того, як він наполягав на необхідності розділення родин. Президента США за рішення про розділення критикували громадські активісти, правозахисні організації і світові лідери.

Знімок фотографа Getty Images Джона Мура облетів всі світові ЗМІ і став символом болю дітей мігрантів та їхніх батьків, яких розлучають на кордоні.

Підписуючи розпорядження, Трамп сказав, що на нього вплинули фотографії дітей, яких забирали у батьків під час затримання через нелегальний перетин кордону.

Документ визначає, що іммігрантські сім'ї будуть утримуватися разом під час розгляду їхніх судових справ. Розпорядження також передбачає прискорення розгляду імміграційних справ із залученням сімей.

В той же час, документ не розповсюджується на сім'ї, які вже були розділені. Американські імміграційні чиновники кажуть, що з 5 травня по 9 червня 2342 дітей були відділені від 2206 батьків.

"Йдеться про збереження сімей. Мені не сподобалося бачити, як розділюють сім'ї", - сказав він, але додав, що адміністрація продовжуватиме свою "політику нульової терпимості" щодо кримінального переслідування тих, хто нелегально перетинає кордон.