У Бундестазі посла США порівняли з "ультраправим колоніальним офіцером"

Вівторок, 26 червня 2018, 14:03

Новий посол США у ФРН Річард Гренелл більше схожий на "вкрай правого колоніального офіцера".

Про це заявив Мартін Шульц, колишній кандидат у канцлери і лідер лівоцентристських соціал-демократів, передає Politico.

Гренелл викликав обурення у німецьких політиків, коли сказав, що перемога президента США Дональда Трампа на виборах показала людям в Європі, що можна "не допускати, аби політичний клас перед голосуванням вирішував, хто балотуватиметься і хто переможе".

"Він не розуміє, якою має бути роль посла. Посол - це мостобудівник, який пояснює, як працює американська політика, як працює американський уряд, і в той же час пояснює Америці, як Німеччина бачить речі. Але Гренелл визначив свою роль для себе, і це не традиційна роль посла. Він буде працювати пропагандистом", - каже Нільс Шмід, представник із зовнішньої політики соціал-демократів у Бундестазі.

Посол, як зазначає видання, спробував пом'якшити свою риторику: він вибачився на зустрічі з посадовими особами Міністерства закордонних справ, за даними джерел, і зберіг більш низький тон протягом декількох тижнів після суперечки.

Нагадаємо, німецький уряд зажадав від Гренелла вибачень через заяву про те, що європейські еліти диктують виборцям свою волю.