Посол США пояснив заяву про "європейські еліти", яка обурила Німеччину

Вівторок, 5 червня 2018, 10:19

Новий посол США у ФРН Річард Гренелл спростував свою підтримку окремих партій у Європі після того, як німецький уряд зажадав від нього пояснень через заяву про те, що європейські еліти диктують виборцям свою волю.

"Абсурд. Я повністю засуджую ці зауваження. Не приписуйте мені ці слова. Ідея, що я підтримую кандидатів/партії, смішна. Я підтверджую свої коментарі про те, що ми переживаємо пробудження мовчазної більшості - тих, хто відкидає еліти і їхню бульбашку. Ми на чолі з Трампом", - заявив Гренелл у Twitter.

У інтерв'ю, яке розкритикувала Німеччина, Гренелл сказав, що перемога Трампа показала людям, що можна не допускати того, аби "політичний клас (в Європі) перед голосуванням вирішував, хто балотуватиметься і хто переможе".

Представник Держдепартаменту пізніше прокоментував: "Гренелл роз'яснив свої коментарі через Twitter і зазначив, що політика США не підтримує кандидатів або партії. Він робив загальні зауваження в інтерв'ю".

Однак Держдеп не дав прямої відповіді, коли його запитали, чи представляє Гренелл офіційну політику США, коли він говорив про бажання розширити можливості консерваторів по всій Європі.