Порошенко хоче створити новий орган з координації судів України проти РФ

Вівторок, 28 серпня 2018, 16:16

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна повинна створити новий орган, що буди опікуватися міжнародними юридичними процесами, що пов’язані із російською агресією.

Про це він заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент "Європейської правди"

Президент згадав про успіхи України у відстоюванні власних інтересів у міжнародних юридичних інституціях, в тому числі про перемогу у Стокгольмському арбітражі.  

"За останні роки ми досягли відчутних результатів і у справі притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності. Завдяки вивіреним заходам практично всі впливові міжнародні організації і альянси зафіксували акт агресії Росії проти України", - заявив він.

Водночас, на думку президента, Києву потрібен окремий орган для подальшої координації таких дій.

"Статус держави-агресора за Росією закріплено і в українському законодавстві. І я наполягаю на якнайскорішому створенні координаційного органу з формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків, як це передбачено у моєму законі про деокупацію Донбасу, який ухвалила Верховна рада", - заявив  він.

Порошенко не уточнив, яким має бути статус цього органа та хто його очолить. Як відомо, зараз цю координацію здійснює заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.