Лукашенко змінив ще двох міністрів і пояснив хвилю відставок проблемами з алкоголем

П'ятниця, 31 серпня 2018, 18:20

Президент Білорусі Александр Лукашенко призначив нових міністрів. 31 серпня Максим Єрмолович став міністром фінансів, а Віктор Каранкевич призначений міністром енергетики.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

18 серпня свої посади втратили прем’єр Андрєй Кобяков, чотири з п’яти віце-прем’єрів (зокрема першого віце-прем’єра) та чотири міністри. Тоді причиною масштабних кадрових перестановок білоруський лідер назвав  неуспішну роботу з відновлення Оршанського району Вітебської області (півтора роки тому тут відбулися масові соціальні протести на тлі повного промислового занепаду). 

При цьому Лукашенко анонсував нові кадрові перестановки, назвавши однією з головних причин відставок чиновників їх пияцтво.

"Я продовжую моніторити і відстежувати ситуацію після оновлення уряду. Хочу сказати, що це ще не кінець. Ми ще повернемося до багатьох посадових осіб, і не тільки в уряді, які сьогодні не дають результат або не працюють за тими принципами, які визначені мною. Публічно хочу сказати про неприпустимість пияцтва. Мені соромно про це говорити, але багато керівників, яких я відправив недавно, за комір закладали пристойно".

"Адже я не контролюю вас, з ким ви випиваєте, з ким ви ходите в лазню, з ким розмовляєте. На здоров'я. Ви - керівники, ви повинні все це вміти. Але що стосується п'янки, ви повинні знати свою міру, ви повинні знати, з ким, де і скільки, як в народі кажуть. Якщо ви це почуття втрачаєте - ви не керівник. І ось з цієї причини нам доведеться з деякими найближчим часом розлучитися", - заявив він.

"П'яниця - це не керівник. Якщо він сьогодні напився до втрати пульсу, і це через день або кожен день, він назавтра не працівник. Він ходить і думає, як би де похмелитися", - пояснив білоруський лідер.

Максим Єрмолович у 2011-2014 роках — заступник міністра фінансів Білорусі. З 2014 року і до цього часу працював першим заступником міністра фінансів.

Віктор Каранкевич у 2012 році призначений заступником міністра енергетики, в 2017 році — першим заступником міністра.

Також Лукашенко дав згоду на призначення керівників місцевих виконавчих і розпорядчих органів, а також деяких підприємств.