Росія погрожує "Білим каскам", а Асад бомбардує волонтерів

Середа, 12 вересня 2018, 09:46

Росія і режим президента Сирії Башара Асада ведуть інформаційну кампанію з метою очорнити діяльність у країні організації "Білі каски", ставлячи під ризик життя співробітників цієї гуманітарної структури.

Про це заявила офіційний представник Державного департаменту США Хізер Науерт.

Вона підкреслила, що "Білі каски" змогли врятувати тисячі цивільних осіб від наслідків авіаударів РФ і продовжують гуманітарну діяльність у країні. 

"Багато хто з нас прекрасно інформовані про позитивну діяльність "Білих касок". США і міжнародне співтовариство продовжать підтримувати героїчні зусилля співробітників цієї організації", - сказала представник Держдепу.

Раніше Росія і режим Асада звинуватили "Білі каски" в підготовці хімічних атак в Сирії.

ВПС режиму Асада днями нанесли удар по групі співробітників "Білих касок", які прямували для розбору завалів у зоні чергового повітряного удару.

Як відомо, Нідерланди відмовилися від підтримки сирійських повстанців і волонтерської організації "Білі каски", тому що війська президента Башара Асада "скоро переможуть".

Ідліб, останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил (близько 10 000 бойовиків), вражений хвилею нових повітряних ударів Росії, які почалися 4 вересня.