Словаччина: поліція затримала кількох підозрюваних у вбивстві журналіста – ЗМІ

Четвер, 27 вересня 2018, 10:30

Словацька поліція затримала одну чи декількох осіб, підозрюваних у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої.

Про це у четвер повідомляють кілька словацьких ЗМІ, посилаючись на джерела в поліції, інформує Reuters.

Поліція повідомила на своїй сторінці у Facebook про затримання осіб, підозрюваних в насильницьких злочинах, а також про обшуки у будинках підозрюваних. Однак у якій справі вони відбулися, не сказала.

Словацькі ЗМІ, зокрема SME daily і Aktuality.sk, у яких працював Ян Куцяк, повідомили, що поліція проводить обшуки на півдні країни. Медіа стверджують, що затримані прямо пов’язані з убивством Куцяка та його нареченої.

Куцяка, який писав про політичну корупцію в Словаччині, знайшли застреленим разом його нареченою вдома неподалік Братислави в лютому.

Вбивство шокувало націю і викликало публічний гнів з приводу корупції. В країні відбулися найбільші масові протести з часу завершення правління комуністів у 1989 році.

Висока політична напруга змусила піти у відставку довготривалого прем'єр-міністра Роберта Фіцо і його міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка, а також начальника поліції Тібора Гаспара.

Куцяк, серед іншого, розслідував випадки шахрайства за участі бізнесменів зі словацькими політичними зв'язками. Він також розслідував ймовірні мафіозні зв'язки італійців із словацьким бізнесом.