Додон неформально зустрівся з Путіним і Лукашенком у Душанбе

П'ятниця, 28 вересня 2018, 16:18

Президент Молдови Ігор Додон 28 вересня зустрівся з лідерами РФ і Білорусі "короткі робочі зустрічі" на саміті СНД в Душанбе. Напередодні ввечері у ботанічному саду столиці Таджикистану президенти країн союзу провели неформальну зустріч.

Про це Додон повідомив у своєму Facebook.

Путін і Додон узгодили терміни офіційного візиту останнього до Російської Федерації (31 жовтня - 1 листопада) та "висловилися за необхідність активізації молдовсько-російських відносин у різних сферах двостороннього співробітництва".

"Ми не будемо прозахідними чи просхідними, ми будемо нейтральною країною. Ми не будемо будувати відносини з кимось проти когось, а будемо виходити з того, що краще для Молдови та її громадян. Ми повинні прагнути до загальної стратегії - спільної Європи від Лісабона до Владивостока. Майбутнє за цим. Вважаємо за доцільне переговори про вільну торгівлю між СНД - ЄС і ЄАЕС - ЄС", - заявив Додон на засіданні.

У четвер лідери країн СНД поспілкувався у форматі "без краваток". З Александром Лукашенком Додон обговорив наступний свій візит, цього разу до Мінська, де він візьме участь у освяченні церкви.

Напередодні у Москві Додон зустрівся також зі спецпредставником президента РФ зі зв'язків з Молдовою Дмитрієм Козаком. У Путіна вважають "ненормальною" ситуацію у стосунках з Молдовою.