У Швеції наступного тижня відновляться переговори про формування уряду

Субота, 29 вересня 2018, 16:35

Спікер парламенту Швеції запросив лідерів вісьмох партій у парламенті на новий раунд переговорів "один на один" у вівторок.

Про це повідомляє The Local.

Спікер Андреас Норлін з Поміркованої партії в п'ятницю зустрівся зі своїми заступниками після першого раунду переговорів з лідерами партій, які проводились у порядку їх розміру в парламенті.

Лідери партій повернуться до другого раунду обговорень у вівторок.

Норлін має офіційне завдання висунути пропозицію про те, хто повинен стати прем'єр-міністром. Це робиться тільки після переговорів з усіма лідерами партій, щоб оцінити, хто може мати найкращі шанси на створення дієвого уряду.

У п'ятницю лідер Ліберальної партії Ян Бьорклунд закликав Норліна дати одному з восьми партійних лідерів можливість розпочати переговори щодо формування нового уряду.

Нагадаємо, 25 вересня парламент Швеції оголосив вотум недовіри і відправив у відставку прем'єр-міністра і лідера Соціал-демократичної партії Стефана Льовена.

Проте, Льовен має намір очолювати тимчасовий уряд протягом тижнів або місяців, які, як очікується, будуть потрібні для призначення нового глави уряду.