Підозрюваний у вбивстві болгарської журналістки заперечує зґвалтування

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 15:12

Підозрюваний у зґвалтуванні та вбивстві болгарської журналістки Вікторії Марінової частково зізнався у скоєнні злочину.

Про це повідомила прокуратура німецького міста Целле, де затримали підозрюваного, повідомляє Deutsche Welle.

Громадянин Болгарії Северин Красіміров зізнався, що він вдарив незнайому йому жінку у парку на березі Дунаю, а потім кинув її в кущі під дією алкоголю та наркотиків.

"Але цей чоловік сказав, що він не хотів вбивати жертву і заперечує, що зґвалтував її. Заарештований чоловік повідомив суду, що він мав словесну суперечку з жертвою 6 жовтня 2018 року", - повідомили в прокуратурі.

"Він перебував під сильним впливом алкоголю та наркотиків і вдарив жінку в обличчя, в результаті чого вона впала, потім він взяв її і кинув в кущі, але сказав, що після цього залишив місце злочину", - йдеться у заяві.

У прокуратурі зазначили, що Маринова померла від ударів по голові та задушення, а також була зґвалтована.

Головний прокурор Болгарії Сотір Цацаров у свою чергу заявив, що підозрюваного раніше вже розшукували у зв'язку з ще одним зґвалтуванням та вбивством.

Раніше повідомлялося, що Німеччина видасть Болгарії ймовірного вбивцю тележурналістки Вікторії Марінової.

Нагадаємо, 6 жовтня у болгарському місті Русе згвалтували і вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову. Останньою темою, над якою вона працювала, був так званий GPGate – скандал навколо розкрадання коштів з фондів ЄС. 

В ЄС у відповідь на вбивство журналістки заявили, що болгарська влада повинна негайно притягнути до відповідальності вбивць журналістки.

Читайте також: "Три розслідування ціною в життя: за що в ЄС вбивають журналістів".