Прем’єр Польщі на виконання вироку суду спростував у ЗМІ слова про смог у Кракові

Четвер, 1 листопада 2018, 12:19

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький спростував у трьох польських виданнях своє твердження про відсутність дій мера Кракова для поліпшення якості повітря у місті.

Текст зі спростуванням Моравецького помістили на перші шпальти газет "Dziennik Polski", "Gazeta Krakowska" та краківської Gazeta Wyborcza.

Спростування вимагав чинний мер Кракова Яцек Майхровський. У наближчу неділю він візьме участь у другому турі місцевих виборів на цю саму посаду.

"Інформація, яку я подав 14 жовтня 2018 року під час зустрічі виборчого комітету "Права і справедливості" у Кракові про відсутність дій мера Яцека Майхровського для поліпшення якості повітря у Кракові, є неправдивою. Матеуш Моравєцький, голова Ради міністрів", - йдеться у заяві Моравєцького.

Згідно з постановою Апеляційного суду у Кракові, очільник польського уряду мусить теж помістити спростування на головній сторінці у Facebook партії Право і справедливість.

Крім того, відповідно до рішення суду, заява зі спростуванням прем’єра Польщі прозвучала перед головними вечірніми блоками новин в ефірі телеканалів TVP Info і Polsat News.

Це не вперше польський прем’єр змушений спростовувати свої слова про попередників. У вересні суд виявив фактичні помилки у заяві Моравецького про те, що за влади "Громадянської платформи" у Польщі "не було ані доріг, ані мостів".