Суд наказав прем’єру Польщі спростувати брехню про попередників

Четвер, 27 вересня 2018, 10:11

Польський суд у середу наказав прем’єру Матеушу Моравецькому протягом 48 годин виправити неправдиві коментарі на адресу уряду попередників.

Про це повідомляє Euractiv.

Апеляційний суд наказав Моравецькому записати заяву-спростування та транслювати її перед вечірніми новинами на двох великих телеканалах. Суд заявив про фактичні помилки у заяві Моравецького щодо програми дорожньої інфраструктури його адміністрації.

Суддя заявив, Моравецький повинен визнати, що заява, яку він зробив 15 вересня, була неправдивою.

Тоді на мітингу, який відбувся напередодні місцевих виборів у жовтні, прем’єр сказав: "Ми витрачаємо більше грошей за 1-1,5 року на місцеві дороги, ніж коаліція PO-PSL (попередня правляча коаліція "Громадянської платформи" та "Польської селянської партії". – Ред.) витратила за 8 років.

Опозиційна "Громадянська платформа" у результаті подала до суду на прем’єра. Опозиція також закликала Моравецького негайно подати у відставку.

Адвокат глави польського уряду заявив, що прем’єр не погоджується з рішенням суду, але "найбільш вірогідно його виконає".

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі отримав публічний урок від міністра освіти перед телекамерами після того, як у своїй промові допустив граматичну помилку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.