Прем’єр Греції захищає угоду з Македонією перед голосуванням за вотум недовіри

Вівторок, 15 січня 2019, 16:16

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у вівторок звернувся до парламенту з проханням підтримати його напередодні голосування за довіру до його уряду.

Очікується, що у середу грецькому прем’єру вдасться зберегти посаду, заручившись підтримкою декількох опозиційних депутатів, повідомляє Reuters.

Ципрас сам ініціював голосування щодо довіри до його уряду після відставки міністра оборони Паноса Камменоса та інших міністрів з його партії "Незалежні греки" у зв’язку з протестом проти угоди з Македонією про переіменування країни.

Беручи участь у парламентських дебатах, Ципрас сказав, що виконання угоди з Македонією є патріотичним обов'язком, хоча це може мати і політичну ціну.

Він закликав депутатів підтримати його, заявивши, що його уряд витягнув Грецію з боргової кризи та має ще багато роботи впродовж дев'яти місяців до закінчення каденції в жовтні.

Голосування у грецькому парламенті щодо вотуму недовіру уряду очікується в середу ввечері.

Минулого тижня Ципрас заявив, що може скликати дострокові вибори, якщо не отримає більшість у 151 голос.

Його ліва партія "Сиріза" має 145 місць у 300-місному парламенті та підтримку одного незалежного депутата. Ще четверо законодавців зі складу "Незалежних греків" заявили, що вони підтримують Ципраса. У вівторок Ципрас отримав підтримку ще одного депутат від центристської партії "Річка", досягнувши необхідної позначки у 151 голос.

Читайте також: "Нове ім'я заради НАТО: що може зупинити вступ Македонії до Альянсу".