У Німеччині затримали 20-річного підозрюваного у зливі даних політиків

Вівторок, 8 січня 2019, 11:06

Поліція Німеччини затримала підозрюваного у масовому зливі персональних даних німецьких політиків та зірок в інтернет.

За інформацією Spiegel Online, у неділю було затримано 20-річного хлопця з федеральної землі Гессен.

Підозрюють, що саме він опублікував у мережі персональні дані сотень політиків і знаменитостей. Під час перших допитів він зізнався у скоєному.

Згідно з попередньою інформацією, затриманий діяв наодинці та не мав жодних зв'язків з іноземними спецслужбами. Слідчі вийшли на нього завдяки свідченням та "цифровим слідам", які хлопець залишив в інтернеті.

У неділю ввечері поліція обшукала будинок підозрюваного, який живе зі своїми батьками. До цього часу він встиг знищити свій комп’ютер. Подальші подробиці слідчі нададуть у вівторок вдень ​​на прес-конференції.

На початку січня хакери опублікували персональні дані сотень німецьких політиків з великих партій, окрім "Альтернативи для Німеччини". Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків та діячів культури.

Речник уряду Німеччини зазначив, що жодні секретні дані Меркель не потрапили в мережу.

Німецьке відомство з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI) опинилося під шквалом критики, оскільки знало про великий витік особистих даних кілька тижнів тому, проте не повідомило про це правоохоронні органи.