Хакери опублікували персональні дані сотень німецьких політиків

П'ятниця, 4 січня 2019, 09:54

Хакери опублікували персональні дані сотень німецьких політиків з великих партій, зокрема дані кредитних карток і номери мобільних телефонів.

Про це повідомляє німецький телеканал ARD TV у п'ятницю, пише Reuters.

Дані, опубліковані на обліковому записі Twitter, також містили адреси, особисті листи та копії посвідчень особи, повідомив громадський телеканал, пославшись на філіал RBB.

Опублікована інформація стосувалася усіх найбільших німецьких партій, за винятком ультраправих AfD. Особи хакерів та їхній мотив невідомі, йдеться в повідомленні.

Серед відомих політиків, які стали жертвами атаки, канцлер Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії (СДПН) Зігмар Габріель, пише Bild.

Публікація містила номер факсу, адресу електронної пошти та кілька листів від Меркель, йдеться у матеріалі. Проте речник уряду пізніше зазначив, що жодні секретні дані Меркель не потрапили в мережу.

Німецький журналіст Джуліан Рьопске зазначає, що хакери опублікували дані близько 40 німецьких громадських тележурналістів і 10 артистів, більшість з яких відома своєю лівою політичною позицією.

"Ви не бачили, що я використовую слово "Росія", оскільки немає доказів її участі. Але те, що я можу сказати, полягає в тому, що хакерам знадобилися місяці, якщо не роки, щоб зібрати, перевірити, класифікувати та описати витік даних, що вказує на групу високого професіоналізму", - написав він у своєму Twitter.

У листопаді хакери здійснили кібератаки на Бундестаг, Бундесвер і посольства в Берліні. У червні Федеральне відомство із захисту конституції (BfV) поклало на російських хакерів відповідальність за кібератаки на німецькі енергетичні компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.