Лондонський аеропорт Лутон змінив назву Kiev на Kyiv

Середа, 13 лютого 2019, 14:08

Міжнародний лондонський аеропорт Лутон запровадив вживання назви столиці України відповідно до правопису англійською – Kyiv.

Про це повідомило посольство України у Великій Британії.

"У рамках кампанії #CorrectUA, міжнародний лондонський аеропорт Лутона 13 лютого 2019 року повідомив посольство про те, що компанія WizzAir запровадила вживання назви столиці України відповідно до правопису англійською: Kyiv!" - йдеться у повідомленні в Twitter.

На англомовній версії сайту авіакомпанії Wizz Air назва української столиці також вказана правильно - Kyiv.

Зазначимо, що національний авіаперевізник МАУ не змінив англійський переклад назви Київ на своєму сайті, на сторінці досі вказано Kiev.

Нагадаємо, МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine у жовтні 2018 року розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

В рамках кампанії щоденно на сторінках МЗС України у Facebook та Twitter з’являтимуться пости, які містять випадки некоректного вживання назви Київ як Kiev провідними іноземними ЗМІ, такими як The New York Times, BBC, Reuters та інші.