Захоплення судна в Середземному морі: мігрантам-підліткам висунули звинувачення

Субота, 30 березня 2019, 17:50

Трьом підліткам-мігрантам висунули звинувачені на Мальті після "викрадення" нафтового танкера, що вважається терористичною діяльністю за мальтійським законом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Танкер Elhiblu 27 березня врятував біля лівійського берега Середземного моря 108 мігрантів і спробував переправити їх назад до Лівії.

Однак мігранти, зрозумівши, що їх повертають назад, змусили команду судна скерувати його у напрямку Європи. Збройні сили Мальти втрутилися, щоб контроль над судном повернули капітану. 

Зловмисникам по 19, 15 і 16 років, двоє родом з Гвінеї та один - з Кот-д'Івуару.

Всі троє заперечують звинувачення. Їм загрожує до 30 років ув'язнення, якщо їх визнають винними.

Нагадаємо, у вівторок Євросоюз оголосив про припинення військово-морської операції "Софія"біля берегів Лівії, організованої для боротьби з контрабандистами і порятунку біженців. Це трапилось тому, що держави-члени не домовилися про нову систему розподілу врятованих в морі мігрантів.

Продовження операції не вдалося узгодити через спротив Італії, яка заявила, що більше не буде приймати врятованих на морі мігрантів.

Операція "Софія" надалі проводитиме спостереження за діяльністю перевізників нелегальних мігрантів лише з повітря, також збережеться частина програми, яка передбачає навчання лівійської берегової охорони.