Макрон чекає від Мей переконливих аргументів для продовження Brexit

Середа, 10 квітня 2019, 20:32

Президент Франції Еммануель Макрон каже, що з нетерпінням чекає на обґрунтування від прем'єр-міністра Терези Мей продовження терміну Brexit.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Макрон заявив, прибувши на екстрений саміт ЄС щодо Brexit.

"На цьому етапі, на мою думку, ще нічого не вирішено", - сказав Макрон журналістам, коментуючи можливе тривале відтермінування виходу Британії з ЄС.

Мей: Британії потрібен додатковий час для впорядкованого Brexit

За його словами, необхідно зрозуміти причини, чому Британії потрібне така тривала відстрочка.  Макрон каже - наразі немає ніяких гарантій, що Велика Британія не буде порушувати політику ЄС під час відтермінування будь-якої тривалості. За його словами, "ніщо не повинно скомпрометувати європейський проект".

 Як відомо, сьогодні лідери ЄС зібрались у Брюсселі на позачерговому саміті, на якому мають вирішити, чи надавати Британії ще одне відтермінування Brexit.

Франція вимагає, щоб Британія втратила право вето в ЄС у разі відтермінування Brexit

Прем’єрка Британії Тереза Мей офіційно представить своє прохання про перенос дати виходу країни з ЄС на 30 червня з можливістю більш раннього виходу, якщо парламент ухвалить угоду про Brexit раніше.

В той же час президент Європейської ради Дональд Туск офіційно запропонував країнам ЄС затвердити "гнучкий" варіант продовження терміну Brexit.

Без рішення про відтермінування Британія має залишити ЄС 12 квітня о 22.00 (за Брюсселем).