Підготовка потенційного Brexit-референдуму може зайняти 12 місяців

Середа, 3 квітня 2019, 13:00

Як стверджує британський міністр у справах Brexit Стівен Барклі, підготовка законодавства, необхідного для проведення потенційного нового референдуму щодо виходу з ЄС, може зайняти 12 місяців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агенцію Reuters.

Проведення нового референдуму може злякати бізнес, сказав Барклі під час виступу в парламентському комітеті.

Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС

"Я думаю, що прийняття законодавства про другий референдум може зайняти близько 12 місяців", - оцінив часові рамки Барклі.

Як відомо, Британія опинилася у глухому куті через Brexit. Британський парламент тричі відхиляв угоду про вихід, про яку уряд домовився з ЄС. Ухвалення угоди є єдиним можливим способом забезпечити впорядкований вихід країни і уникнути "жорсткого" сценарію.

ЄС розробляє суворі умови для тривалого відтермінування Brexit - ЗМІ

Разом з тим у Британії лунають думки щодо організації другого Brexit-референдуму, на якому населення висловило б своє бачення, у який спосіб країна має виходити з ЄС.

Парламент раніше вже відхиляв можливість проведення всенародного опитування на цю тему.  Глава британського уряду теж виступає проти другого референдуму "за будь-яких обставин".

Лідери країн ЄС 10 квітня зберуться на екстрений саміт щодо Brexit, щоб остаточно вирішити, що робити з Британією. Якщо до того часу Лондон не затвердить угоду або альтернативу до неї, 12 квітня на Британію очікує "жорсткий" Brexit.