ЄС розробляє суворі умови для тривалого відтермінування Brexit - ЗМІ

Середа, 3 квітня 2019, 07:47

ЄС готується запропонувати прем'єрці Британії Терезі Мей тривале відтермінування Brexit з жорсткими умовами, зокрема необхідністю проведення виборів до Європарламенту та можливою "джентльменською угодою" щодо прав Британії як держави-члена.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Financial Times.

На тлі надзвичайного саміту лідерів ЄС щодо Brexit, запланованого на наступну середу (за два дні до запланованого виходу Британії 12 квітня), нова пропозиція є частиною планів, які складають дипломати і чиновники, щоб впоратися зі все більш непередбачуваним урядом і парламентом Великої Британії, йдеться у матеріалі.

Заходи, які зважують в Брюсселі, передбачають відкладання Brexit до січня або квітня 2020 року. В одному зі сценаріїв таку пропозицію можуть висунути, навіть якщо Мей не зробить запиту на відтермінування до саміту наступного тижня.

Мей продовжує мати надію на коротку затримку, щоб уникнути проведення виборів до Європарламенту.

Спроба саботажу Brexit: поліція оцінила інциденти з підозрілими пристроями на залізниці

Після семигодинного кризового засідання уряду напередодні Мей заявила, що Лондону потрібне буде додаткове відтермінування виходу з ЄС, щоб досягти Brexit з угодою.

Однак, за словами Мей, будь-який план потребуватиме ухвалення вже погодженої з ЄС угоди про Brexit. Якщо ж план не буде погоджений, уряд запропонує депутатам серію варіантів для голосування.

Прем’єрка наголосила, що угоду про Brexit необхідно ухвалити до 22 травня, щоб Британія не брала участі у виборах до європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.