Прем’єрка Британії і лідер опозиції провели "конструктивні переговори" щодо Brexit

Середа, 3 квітня 2019, 20:38

У прем’єр-міністра Британії назвали конструктивними переговори з лідером опозиції Джеремі Корбіном для пошуку виходу з ситуації довкола Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

"Сьогоднішні переговори були конструктивними, при цьому обидві сторони демонстрували гнучкість і зобов'язання припинити нинішню невизначеність Brexit" - повідомили в офісі британської прем'єрки.

Повідомляється, що сторони погодили програму подальшої роботи, щоб забезпечити дотримання інтересів британського народу, збереження робочих місць і забезпечення безпеки країни.

В свою чергу Корбін оцінив переговори з Терезою Мей більш стримано.

"У нас була дискусія, але змін не так багато як я сподівався" - зазначив він, додавши, що розмови продовжаться завтра.

Мей у вівторок більш семи годин вела засідання уряду, після якого оголосила про свій план зустрітися з Корбіном, а також про намір попросити ЄС про продовження терміну дії Brexit.

Кілька відомих депутатів-консерваторів розкритикували Мей і звинуватили її у співпраці з лейбористами.

У Британії є час до 12 квітня, щоб запропонувати план ЄС - який повинен бути прийнятий блоком - або країна вийде без угоди.

Мей сказала, що хоче узгодити новий план з Корбіном про майбутні відносини з ЄС і поставити його на голосування в Палаті громад до 10 квітня - коли ЄС проведе екстрений саміт по Brexit.