Прем’єрка Британії: нам потрібне подальше відтермінування Brexit

Вівторок, 2 квітня 2019, 20:20

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що Лондону потрібне буде додаткове відтермінування виходу з ЄС, щоб досягти Brexit з угодою.

Про це вона заявила після семигодинного кризового засідання уряду, повідомляє "Європейська правда".

"Вихід з ЄС з угодою це найкраще рішення, тому ми потребуватимемо подальшого розширення статті 50, яке буде якомога коротшим" - заявила Мей.

Вона заявила про готовність сісти за стіл переговорів з лідером опозиції Джеремі Корбіном для обговорення плану щодо Brexit.

Однак, за словами Мей, будь-який план потребуватиме ухвалення вже погодженої з ЄС угоди про Brexit. Якщо ж план не буде погоджений, уряд запропонує депутатам серію варіантів для голосування.

Макрон: ЄС не може бути заручником політичної кризи у Британії

Прем’єрка наголосила, що угоду про Brexit необхідно ухвалити до 22 травня, щоб Британія не брала участі у виборах до європарламенту.

Британські депутати у понеділок відхилили чотири варіанти, в тому числі в середу можливий ще один раунд попередніх голосувань, щоб визначити, який варіант може набрати більшість голосів.

Лідери країн ЄС  10 квітня зберуться на екстрений саміт щодо Brexit, щоб остаточно вирішити, що робити з Британією. Якщо до того часу Лондон не затвердить угоду або альтернативу до неї, 12 квітня на Британію очікує "жорсткий" Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.