Косово припинило комунікацію з місією ООН через її російського співробітника

Вівторок, 11 червня 2019, 14:58

Глава МЗС Косова Бехджет Пацоллі заявив, що влада країни припинила комунікацію з місією ООН через позицію керівництва місії у зв'язку з інцидентом довкола її співробітника-росіянина.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на косовське видання Koha.net.

"Ми припинили комунікацію з місією ООН у Косові, і до тих пір, поки вони не прояснять ситуацію, ми не будемо вважати їх дружніми Косово. Імідж місії сьогодні викликає жаль", - заявив Пацоллі.

Доповідаючи в Раді Безпеки ООН, Пацоллі назвав неприйнятними дії голови місії Захіра Таніна, який не засудив поведінку свого співробітника, що намагався завадити косовській поліції.

"Доки ця міжнародна місія використовуватиметься для створення бар'єрів на шляху правопорядку і держави Косово, вона завжди буде отримувати однакову відповідь. Персонал місії ООН порушує міжнародне право і Статут Організації Об'єднаних Націй. Один співробітник заважає поліції, а іншого ловлять на крадіжці", - підкреслив Пацоллі.

Росіянин Михаїл Краснощеков, співробітник місії ООН у Косові, був затриманий 28 травня під час поліцейської операції на півночі Косова разом з кількома десятками сербів та босняків, який підозрюють в організованій злочинності і корупції.

За даними місцевих ЗМІ, росіянин блокував службовою машиною проїзд косовських спецпризначенців, чинив опір правоохоронцям.

31 травня прем’єр-міністр Косова Рамуш Харадінай заявив, що російського співробітника місії ООН Михаїла Краснощекова оголошено персоною нон грата.