Поліція Косова затримала 23 особи на півночі країни, в тому числі росіянина

Вівторок, 28 травня 2019, 12:49

На півночі Косова на території чотирьох здебільшого населених сербами муніципалітетів затримано більше двох десятків сербів та босняків за підозрою в організованій злочинності і корупції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сербську телерадіокомпанію РТС.

Акція косовської поліції на півночі країни розпочалася рано вранці у вівторок. Наразі затримані 23 особи, переважно серби та босняки.

Президент Сербії Александар Вучич, виступаючи у парламенті, заявив, що серед затриманих – громадянин РФ, співробітник місії ООН Михаїл Краснощеков.

Як повідомляє RTK Live, інформацію про затримання росіянина підтвердив президент Косова Хашим Тачі. За його словами, росіянин прикривався своїм дипломатичним статусом, щоб завадити діям поліції.

За неофіційної інформацією, під час затримання декілька людей дістали поранення.

Прем'єр Косова хоче, щоб Могеріні вийшла з діалогу з Белградом

Вучич заявив, що у разі виникнення серйозної загрози життю косовських сербів сербська армія стане на їх захист.

Як повідомлялося, Сербія наказала своїм військам зберігати повну бойову готовність після повідомлень про те, що косовська поліція увійшла в населені сербами райони колишньої сербської провінції. Белград вважає, що дії косовської поліції спрямовані на залякування та вигнання сербів з Косова.

Президент Косова Хашим Тачі заявив, що акція поліції спрямована на боротьбу з організованою злочинністю, і закликав етнічних сербів зберігати спокій і сприяти правоохоронцям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.