У Сенаті Чехії дистанціювалися від візиту депутата-комуніста на річницю "ДНР"

Середа, 5 червня 2019, 17:17

Зовнішньополітичний комітет верхньої палати парламенту Чехії дистанціювався від недавньої поїздки депутата-комуніста Зденека Ондрачека до окупованого Росією Донецька. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Praha.

Як і зовнішньополітичний комітет Палати депутатів, представники Сенату підкреслили, що відвідування членом Компартії Чехії окупованої Росією території України, не було офіційним парламентським візитом.

На спільному засіданні Сенату ця тема, ймовірно, обговорюватися не буде. 

Раніше міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек засудив візит Ондрачека, заявивши, що той ганьбить Чехію.

Сам комуніст заявив, що це була приватна поїздка, тож немає необхідності коментувати її. Він не відповів на питання, чому під час його приїзду звучав гімн Чехії, а проросійські бойовики "ДНР" заявляли про офіційний візит чеської делегації. Автомобіль, який привіз Ондрачека, був прикрашений чеським прапором. Для гостя розстелили червоний килим і виконали чеський гімн. 

Нагадаємо, Зденек Ондрачек був єдиним депутатом чеського парламенту, який прийшов на відкриття так званого "представництва ДНР" в Чехії. 

2015 року Ондрачека не впустили до України в аеропорту "Бориспіль"

На своїх сторінках у соцмережах він переживав за долю Маріуполя, "оточеного військами Правого сектора, де забороняють говорити по-російськи".

Партія, до якої належить Ондрачек, максимально перешкоджала голосуванню в чеському парламенті щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.