Депутата-комуніста із Чехії оголосили нон-грата та не впустили до України

Четвер, 17 грудня 2015, 17:31

Депутата чеського парламенту від Комуністичної партії Чехії і Моравії (КПЧМ) Зденека Ондрачка не впустили до України в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомляє чеське видання Novinky.cz.

"Я прилетів на конференцію про вибори, я двічі був спостерігачем за виборами в Маріуполі, але мені сказали, що я був включений до списку небажаних осіб, і не дозволили мені потрапити на територію України", - сказав Ондрачек.

За його словами, поведінка українських співробітників в аеропорту була упереджена. "Вони навіть хотіли, щоб я купив зворотний квиток, на що я відмовився і сказав, що, якщо вони хочуть вигнати мене, то мають надати транспорт", - додав він.

Зденек Ондрачек

Чеський депутат відзначив, що українці в аеропорту розпитували його про подорож - що є причиною візиту, чому летів через Відень і так далі.

"Мені сказали, що дипломатичний паспорт їх не хвилює, тому що я в списку небажаних осіб", - сказав він.

Ондрачек заявив, що не знає, чому його внесли до цього списку. Депутат вже повернувся до Чехії.

Зазначимо, що партія КПЧМ, в яку входить Ондрачек, максимально перешкоджала голосуванню в чеському парламенті щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Ондрачєк є колишнім співробітником чехословацької Служби національної безпеки в інтерв'ю чеським ЗМІ він зізнавався, що брав участь у розгоні демонстрації в Празі в 1989 році.

На своїх сторінках у соцмережах він переживає за долю Маріуполя, "оточеного військами Правого сектора, де забороняють говорити по-російськи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.