Зеленський закликав ЄС і США відреагувати на обстріл медиків у Водяному

Понеділок, 1 липня 2019, 18:49

Президент Володимир Зеленський закликав партнерів у Європі та США відреагувати на обстріл бойовиками санітарного автомобіля у Водяному, внаслідок якого загинула бойовий медик і водій.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Щойно приземлилися на дозаправку. Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному – порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна й підла спроба зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Глава МЗС Німеччини: розведення сил у Станиці Луганській є проблиском надії

Зеленський закликав США та країни Європи належним чином відреагувати на цей обстріл.

 "Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права. Закликаю наших партнерів у Європі та США належним чином відреагувати на дії, що аж ніяк не наближають нас до миру", - додав він.

У понеділок в штабі ООС повідомили, що російсько-окупаційні війська обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил.

Внаслідок прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці, двоє військовослужбовців ООС отримали поранення.

Згодом від отриманих травм померла військовий медик.