Глава МЗС Німеччини: розведення сил у Станиці Луганській є проблиском надії

Понеділок, 1 липня 2019, 13:22

Глава МЗС Німеччини назвав розведення сил у Станиці Луганській проблиском надії для пошуку миру на сході України.

Про це йдеться у заяві міністра, яка є у розпорядженні "Європейської правди".

"Розведення сил у Станиці Луганській — важливий крок для Східної України. Ми довго сподівалися на цей конкретний внесок у поліпшення ситуації на місцях", - зазначив Маас.

Глава МЗС Німеччини нагадав Росії про гроші для Ради Європи, але забув про Україну

"Цей успіх також показує, що прогрес на сході України можливий. Це проблиск надії для пошуку миру", - додав він.

За його словами, вирішальне значення має повне відведення військ як основи для подальших кроків з виконання Мінських угод і мирного врегулювання конфлікту.

21 вересня 2016 року учасники Тристоронньої контактної групи у Мінську підписали рамковий документ про розведення сил і засобів на Донбасі у районі Золотого, Станиці Луганської та на ділянці Петрівське-Богданівка. Якщо певний період там нема обстрілів, то й українська армія, і бойовики повинні відійти від позицій на 1 кілометр углиб.

Голова МЗС Німеччини привітав повернення РФ до ПАРЄ

Повністю ці домовленості ще жодного разу не виконувалися.

26 червня 2019 року штаб операції Об’єднаних сил повідомив про перший етап відведення українських підрозділів  у Станиці Луганській – і запевнив, що це не послаблює оборонні можливості ОС. 27 червня перший етап завершився: українські бійці відійшли від пішохідного мосту.

30 червня представник України у ТКГ Леонід Кучма повідомив, що противник теж відійшов із району Станиці Луганської, але СММ ОБСЄ має підтвердити цей факт. 

Президент Зеленський заявив, що розведення сил у Станиці Луганській дає "крихку надію на початок завершення гарячої фази війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.