Німеччина введе безкоштовний проїзд залізницею для військових Бундесверу

Неділя, 18 серпня 2019, 14:29

Військові Бундесверу матимуть право безплатно їздити залізницею в Німеччині.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle, відповідної домовленості досягли в суботу, 17 серпня, під час переговорів представники уряду і компанії Deutsche Bahn.

Німецьку залізницю модернізують за 86 мільярдів євро

Нові правила набудуть чинності з 1 січня 2020 року й стосуватимуться солдатів Бундесверу в формі. Безплатно можна буде їздити як у службових, так і у приватних цілях. На резервістів ці пільги не поширюються.

Під нововведення підпадають як потяги далекого сполучення, так і приміські та регіональні потяги. Їздити військові зможуть лише другим класом, повідомили представники Deutsche Bahn. За перший клас доведеться доплатити.

У німецьку залізницю вкладуть 10,7 млрд євро, щоб потяги прибували вчасно

Замовити квиток військові зможуть через спеціальний електронний портал.

Ідея запровадити безоплатний проїзд залізницею для військових вже деякий час звучала у Німеччині. Тепер вона стала однією з перших ініціатив на посаді нової міністерки оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

За даними видання Bild am Sonntag, яке вийшло друком 18 серпня, Бундесвер буде щороку переказувати Deutsche Bahn близько чотирьох мільйонів євро компенсації за послуги безплатного проїзду військових.