Анкара домовилася з РФ на тлі оточених турецьких постів в Ідлібі

П'ятниця, 7 лютого 2020, 15:02

Усі спостережні пости армії Туреччини в Ідлібі продовжать функціонувати відповідно до Астанинських домовленостей з РФ і Іраном, попри те, що днями президент Реджеп Таїп Ердоган назвав ці домовленості мертвими.

Про це заявив представник Міністерства національної оборони Туреччини Олджай Денізер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

Денізер зазначив, що в координації дій з російською стороною ніяких проблем немає.

На тлі наступу на Ідліб, три з 12 спостережних пунктів ЗС Туреччини (9,8 і 7) в Ідлібі, опинилися в оточенні сил Асада, сказав він.

Турецька армія дасть потужну відповідь на будь-які обстріли і атаки в Сирії, каже Денізер.

Представник міноборони нагадав, що прихильники режиму Башара Асада 3 лютого обстріляли з артилерії турецьких військових, спрямованих в регіон для забезпечення безпеки мирного населення. ЗС Туреччини завдали удару у відповідь.

Коментуючи заяву Ердогана про те, що в разі потреби сили режиму Асада будуть відкинуті на початкові позиції за межі Ідлібської зони деескалації, Денізер підкреслив, що частини ЗС Туреччини готові до виконання всіх поставлених завдань в Ідлібі.

Сили режиму сирійського президента Башара Асада напередодні зайняли стратегічне місто Саракіб попри перередження Ердогана. 33 тисячі мирних мешканців покинули місто. Водночас близько 200 турецьких військових залишаються поруч оточеними.