Німецькі політики закликали натиснути на Росію через Сирію

Понеділок, 2 березня 2020, 15:21

Німецький депутат від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Норберт Реттген, який прагне очолити партію в квітні, на тлі посилення сирійської кризи закликав посилити тиск на Росію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

"Євросоюз повинен здійснити політичний та економічний тиск на Росію", - сказав Реттген, голова комітету німецького Бундестагу з питань зовнішньої політики.

"Росія в політичному плані - вирішальний гравець, щоб взяти під контроль причину міграційних потоків", - вказав Реттген. 

За його словами, Росія в Сирії прицільно обстрілює мирне населення.

Сирія: після ударів Туреччини тривають бої за стратегічне місто

"Дружні заклики на адресу президента Росії Владіміра Путіна абсолютно безглузді. Росія повинна припинити загарбницьку війну. Якщо Москва не піде на поступки, то ми повинні запровадити нові санкції проти Росії", - підкреслив політик.

Водночас Реттген закликав продовжувати співпрацювати з Туреччиною. "Німеччина повинна невідкладно надати фінансову допомогу, щоб допомогти біженцям в Туреччині. Для цього необхідна співпраця з Туреччиною, адже інакше ці люди побіжать до нас, у них немає іншого виходу", - зазначив він.

Подібну заяву зробила співголова партії "Союз 90/"Зелені" Катрін Герінг-Еккардт: "Біженці як і раніше потребують допомоги з боку ЄС. Євросоюз повинен посилити тиск на учасників війни в Сирії, а це передбачає і запровадження індивідуальних санкцій проти Росії", - сказала вона.

У зв'язку з ескалацією конфлікту в сирійській провінції Ідліб Герінг-Еккардт також закликала владу ФРН збільшити прийом біженців. "У Німеччині багато комун, що мають і можливості, і бажання брати більше біженців. Ми повинні скористатися цим", - додала вона.