Мюнхен почав частково оплачувати жінкам нічні поїздки в таксі

Понеділок, 2 березня 2020, 18:52

Баварська столиця з 1 березня почала покривати частину витрат жінок на нічні поїздки в таксі з міського бюджету. Тепер у Мюнхені будь-яка жінка у віці від 16 років може отримати ваучер на п'ять євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Скористатися знижкою можуть як мешканки Мюнхена, так і туристки. Головна умова - знижки поширюються на поїздки з 22 години до 6 години ранку, і пасажирку мають доставити додому (зокрема і в передмістя).

Отримати такі паперові сертифікати на п'ять євро можна, зокрема, в інформаційному центрі міської ратуші, а також в центрах обслуговування населення. Кількість ваучерів на одну людину необмежена, але за один візит відвідувачка отримує на руки три таких квитки. Для однієї поїздки можна використати один ваучер.

Жінки Шотландії матимуть безкоштовний доступ до гігієнічних продуктів

Мюнхен - перше німецьке місто-мільйонник, що запровадило таку опцію. На проєкт передбачили мільйон євро. Якщо цей підхід доведе свою ефективність, то паперові ваучери замінять додатком для смартфона.

У Мюнхені, попри високий рівень життя, далеко не кожна жінка почувається в безпеці в нічний час. Однак взяти таксі вирішують не всі - вартість такої поїздки чимала. У міській владі це розуміють, тож і пішли назустріч жінкам.

"Ми не хочемо, щоб жінки почувалися обмеженими щодо свободи власного пересування", - запевняв один із міських чиновників.

Нагадаємо, у 2018 році у країнах Європейського Союзу жінки віком старше 65 років отримували пенсію в середньому на 30% нижчу, ніж чоловіки.