У Франції закликають розміщувати "легких" хворих на коронавірус у порожніх готелях

Понеділок, 13 квітня 2020, 13:12

Паризька медична академія закликає розглянути можливість розміщувати хворих на коронавірус з легкими симптомами у готелях, щоб зменшити ризик зараження інших членів родини.

Як повідомляє "Європейська правда", таку рекомендацію академія оприлюднила минулої п’ятниці.

Паризька медична академія закликає розглянути можливість розміщувати хворих на коронавірус з легкими симптомами у готелях, які, у зв’язку з карантином, зараз фактично порожні. Це дозволило би зменшити ризик зараження інших членів родини таких хворих.

Президент Франції продовжить карантин на кілька тижнів

"Численні дані вказують на те, що у більшості випадків зараження Sars-CoV-2 відбувається вдома, від членів родини… Досвід показує, що зазвичай дуже важко забезпечити ізоляцію хворих з легкими симптомами у них вдома, коли це великі родини, або серед членів родини є група ризику", - йдеться у повідомленні.

Так само є ризик зараження на етапі, коли пацієнт повертається після одужання у лікарні.  

За чинними рекомендаціями, зараз у Франції хворих на Covid-19 з легкими або помірними симптомами не госпіталізують  - вони залишаються на самоізоляції вдома, із зобов’язанням дотримуватися певних заходів безпеки, щоб не заразити своїх близьких.

"З метою знизити ризик зараження всередині однієї родини, що допомогло би стримати епідемію в цілому, Академія радить передати готелі та подібні заклади у розпорядження регіональних органів охорони здоров’я, щоб розміщувати там пацієнтів з легкими або помірними симптомами Covid-19, або тих, хто вже на етапі одужання і може бути виписаний з лікарні", - зазначають в Академії.

Також Академія оголосила, що радить запровадити "масковий режим" у громадських місцях – щоб знизити ризик розповсюдження інфекції безсимптомними хворими.

Нагадаємо, у Франції кількість загиблих від нового коронавірусу збільшилася до майже 14 тисяч, але кількість пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, знижується третій день поспіль.

Читайте також: "Довго, повільно та не всюди: як та коли Європа планує виходити з карантину".