МЗС перезапустить механізм підтримки українських експортерів на тлі пандемії 

П'ятниця, 3 квітня 2020, 09:35

У зв’язку зі складними наслідками пандемії коронавірусу для українського бізнесу для його підтримки на зовнішніх ринках буде перезапущено Раду експортерів та інвесторів.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це на онлайн-брифінгу в п’ятницю розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

"Я ухвалив рішення про перезавантаження Ради експортерів та інвесторів, що існує при МЗС. Сьогодні на сайті МЗС буде опубліковане звернення міністерства закордонних справ", - повідомив Кулеба. 

Україна увійшла до трійки найбільших експортерів сількогосподарської продукції у ЄС

Він закликав усіх українських експортерів, які хочуть взаємодіяти з МЗС у цій сфері, заявити про свій інтерес та запропонувати свою кандидатуру до складу Ради. 

"Ми розіб’ємо їх на кластери відповідно до інтересів і будемо тематично працювати для просування економічних інтересів нашої держав у світі", - зазначив Кулеба.

Завдяки перезавантаженню Ради МЗС запропонує українському бізнесу низку інструментів підтримки на зовнішніх ринках.

У квітні 2013 року при МЗС було створено Раду експортерів та інвесторів України (РЕІ) для підтримки вітчизняних експортерів шляхом розширення існуючих ринків збуту та диверсифікації потоків вітчизняного експорту.