Глава МОЗ Німеччини запевнив, що вакцинація залишиться добровільною

Середа, 13 січня 2021, 14:35

Федеральний міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан відкинув ідею про те, що вакцинація від коронавірусу може стати обов’язковою. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DPA.

"Я дав слово у Бундестазі: обов’язкової вакцинації під час цієї пандемії не буде", - заявив міністр в ефірі Deutschlandfunk.

В уряді Німеччини вже попередили, що суттєво послабити локдаун у лютому неможливо

Він додав, що уряд натомість зосередиться на інформаційних кампаніях, щоб підтримати довіру.

Коментар міністра пролунав у зв’язку з тим, що у вівторок один із впливових політиків країни запропонував зобов’язати вакцинуватися увесь персонал сфери піклування.

Маркус Зьодер, прем’єр землі Баварія, зазначив, що це питання має бути оцінене німецькою Радою з етичних питань - незалежним органом. 

Міністр Шпан у своєму коментарі додав, що у працівників сфери піклування і так дуже складна робота, особливо у час епідемії, і вони заслуговують на максимальну повагу. 

За даними Інституту Роберта Коха, у Німеччині на цей час першу дозу вакцини отримали понад 688 тисяч осіб - або 8,3 особи на кожну тисячу населення. 

Як і в більшості країн, вакцинація почалася із найбільш вразливих груп, зокрема, осіб похилого віку і тих, хто доглядає за ними.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ заявив, що країна не зможе повністю скасувати карантинні обмеження після 31 січня, коли завершиться дія локдауну.