Через епідемію 60% французів намагаються пересуватися велосипедом або пішки

Середа, 20 січня 2021, 13:02

60% мешканців французьких міст у зв’язку з епідемією намагаються за можливості пересуватися на велосипеді або пішки, щоб уникати людного громадського транспорту.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на BFMTV, про це cвідчить дослідження організації "Обсерваторія розвитку мобільності" (Observatoire des mobilités émergentes) разом з партнерськими дослідницькими центрами.

52% опитаних містян серед тих, які намагаються уникати громадського транспорту, кажуть, що їх серйозно турбує ігнорування заходів безпеки деякими пасажирами.

Порівняно з попередніми опитуваннями, частка тих, хто за можливості пересувається пішки або велосипедом, зросла на 22% і 6% відповідно.

У той самий час суттєво знизилася частка тих, хто віддає перевагу громадському транспорту (на 10%), таксі і каршерингу (на 5%). 

Водночас на 3% зросла кількість охочих пересуватися на власному авто. 

"Схоже, що після багатьох років спадання автомобілі знову стають відповіддю на санітарні ризики і прагнення до незалежності, що виникли внаслідок кризи (епідемії коронавірусу)", - зазначають автори дослідження. 

Опитування проводилося у жовтні 2020 року методом онлайн-анкетування серед 4500 респондентів віком від 18 до 75 років.