У Джонсона вважають, що за фейковими дзвінками міністрам від імені Шмигаля стоїть РФ

Понеділок, 21 березня 2022, 15:42

В уряді Британії вважають, що за дзвінками до двох міністрів невідомої особи нібито від імені прем’єра України Дениса Шмигаля стоїть Росія.

Як повідомляє Politico, про це сказав речник прем’єра Бориса Джонсона у спілкуванні зі ЗМІ 21 березня.

Речник заявив, що відповідальною за серію дзвінків вважають Росію, і що спроб було три - телефонували міністру оборони та главі МВС, про що вже було відомо, а також міністерці культури Надін Дорріс.

"Це стандартна практика для інформаційних операцій РФ. Дезінформація - це частина методички Кремля, завданням якої є відволікати від протиправних дій (РФ) в Україні та порушень прав людини, які там скоюються. Ми бачимо купу відволікаючих історій і відвертої брехні, що відображає відчай Путіна і його намагання приховати масштаби конфлікту і невдачі РФ на полі бою", - зазначив речник. 

Нагадаємо, досі було відомо про два фейкових дзвінки британським міністрам. Міністр оборони Бен Воллес першим повідомив про інцидент, зазначивши, що здогадався про обман і припинив розмову після насторожуючих питань. Воллес одразу заявив, що вважає відповідальною РФ. 

В уряді почали спеціальне розслідування щодо того, як стали можливими фейкові дзвінки. 

Як повідомлялося, Денис Шмигаль після появи інформації про інцидент порадив колегам використовувати кодове слова "паляниця".