У Британії розкрили деталі переговорів з "фейковим Шмигалем": була відеозустріч з двома міністрами

П'ятниця, 18 березня 2022, 11:12

У Британії почали розслідування після дзвінка представникам уряду - від імені нібито прем’єра України Дениса Шмигаля - невідомої особи. Як з'ясувалося, така розмова відбулася по відеозв'язку з міністром оборони Беном Воллесом і міністеркою внутрішніх справ Пріті Пател. 

Про це повідомляє британське Mirror, пише "Європейська правда".

Нагадаємо, 17 березня Воллес заявив, що з ним зв'язався шахрай, який видавав себе за прем'єр-міністра України. Він запідозрив, що щось не так, та завершив розмову, коли співрозмовник поставив кілька дивних запитань, зокрема, про заплановані пересування британських військових. Міністр оборони вже публічно заявив, що, на його думку, за фейковим дзвінком стоїть Росія. 

"Сьогодні особа, що вдавала прем’єр-міністра України, спробувала поговорити зі мною. Він поставив декілька дивних запитань, і я після появи підозр припинив розмову. Ніякі спроби російської дезінформації, перекручувань і брудних витівок не можуть відволікти увагу від порушення РФ прав людини і протиправного вторгнення в Україну", - прокоментував Воллес. 

Запит на розмову надійшов від нібито помічника при українському посольстві електронним листом, який на Міноборони перенаправили з урядової пошти. 

Наскільки відомо, Бена Воллеса з’єднали для дзвінка співробітники і він здійснювався не через його власний телефон. Розмова тривала орієнтовно 10 хвилин. 

Міністр з питань збройних сил Джеймс Хіппі зазначив, що Воллес точно не міг сказати у розмові чогось такого, що не можна розкривати, тому що дзвінок здійснювався через Microsoft Teams і міністру добре відомо, що такі перемовини можуть перехоплюватися. 

Після інциденту стало відомо, що пранкер раніше цього тижня зумів зателефонувати міністерці внутрішніх справ Пріті Пател.

"Це сталося і зі мною раніше цього тижня. Патетична спроба розділити нас у ці складні часи. Ми стоїмо на боці України", - заявила вона у своєму Twitter.

Про що пранкеру вдалося поговорити з нею, наразі невідомо. 

Бен Воллес зазначив, що побоюється спроб російської сторони використати аудіо- та відеофрагменти розмови для якоїсь провокації. 

Як повідомлялося, Денис Шмигаль після появи інформації про інцидент, порадив колегам використовувати кодове слова "паляниця".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: