В РФ заговорили про повернення смертної кари після виключення з Ради Європи

П'ятниця, 25 березня 2022, 11:45

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмітрій Медведєв заявив, що після виключення Росії з Ради Європи обмежень для відновлення смертної кари в країні більше не залишилося.

Про це він сказав в інтерв'ю російському державному агентству "РИА Новости", повідомляє "Європейська правда".

За словами Медведєва, мораторій Конституційного суду РФ на смертну кару - "не священне писання", рішення суду можуть змінюватися.

Росію виключили з Ради Європи

"Якщо повертатися до сьогоднішньої ситуації, вона є такою, як є: міжнародні підстави відпали, є внутрішні правові позиції Конституційного суду. Ці правові позиції ґрунтуються на поточному правопорядку, на поточній криміногенній ситуації. Я виходжу з того, що якщо все буде спокійно, ці правові позиції можуть залишатися такими ж, як і були. Але правові позиції теж не є вічними, якщо щось зміниться у житті суспільства, тоді ці правові позиції також можуть бути переглянуті", - заявив Медведєв.

16 березня Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення виключити Росію з організації.

Раніше у Раді Європи наголосили, що своїми діями в Україні російська влада позбавляє російський народ переваги найсучаснішої системи захисту прав людини у світі, включаючи юрисдикцію Європейського суду з прав людини та величезну систему конвенцій.

Детальніше про це читайте у статті РФ витирають з карти Європи: що змінить для України історичне рішення ПАРЄ