Папа Римський зустрівся з дружинами захисників "Азовсталі"

фото
Середа, 11 травня 2022, 14:59

Дружини захисників Маріуполя, які перебувають на "Азовсталі", звернулися до Папи Римського Франциска з проханням допомогти евакуювати українських військових у третю країну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство Reuters.

27-річна Катерина Прокопенко та 29-річна Юлія Федосюк провели зустріч з Папою, яка тривала близько п’яти хвилин, наприкінці його загальної аудієнції на площі Святого Петра.

 
Фото: Il Sismografo

Жінки попросили Папу безпосередньо поспілкуватись з президентом Росії Владіміром Путіним, щоб той відпустив їхніх чоловіків.

"Ми сподіваємося, що ця зустріч якраз дасть нам шанс врятувати їхнє життя. Наші солдати чекають на евакуацію до третьої країни, щоб скласти зброю у разі евакуації", - сказала згодом журналістам Федосюк.

"Російський полон для них не варіант", - додала Прокопенко.

За словами жінок, востаннє вони розмовляли зі своїми чоловіками, бійцями полку "Азов", у вівторок. Вони сказали, що розповіли Папі про поранених солдатів та їхні важкі рани, непоховані тіла та нестачу їжі, води та ліків на заводі.

Папа сказав, що зробить усе можливе і молитиметься за них.

"Ми попросили його приїхати в Україну, поговорити з Путіним і сказати йому, щоб він відпустив їх", - зазначила Федосюк. 

Жінки назвали Швейцарію та Туреччину як можливих союзників для евакуації, але не повідомили подробиць.

Папа Франциск сказав в інтерв'ю, опублікованому 3 травня, що просив про зустріч у Москві з Путіним, щоб спробувати зупинити війну в Україні, але не отримав відповіді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.