ЄС надішле 1 млн євро Афганістану після землетрусу, від якого загинули понад 1000 людей

Четвер, 23 червня 2022, 16:28

Європейський Союз виділяє 1 мільйон євро гуманітарної допомоги Афганістану у відповідь на смертельний землетрус, який стався в країні в середу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Правлячий в країні "Талібан" — ісламістське угруповання, яке силою взяло Афганстан під контроль після виходу західних союзників в серпні 2021 року — закликав до міжнародної допомоги, оскільки бореться з ліквідацією наслідків катастрофи.

Понад 1000 людей загинули і щонайменше 1500 отримали поранення в результаті землетрусу магнітудою 5,9 – найсмертоноснішого в Афганістані за останні 20 років. Очікується, що найближчими днями кількість загиблих зросте.

Фінансування ЄС здійснюватиметься гуманітарними групами, які діють в країні, включаючи неурядові організації та Організацію Об’єднаних Націй, повідомляє департамент гуманітарної допомоги Європейської комісії у четвер.

"Наші надійні гуманітарні партнери доставлять допомогу тим, хто найбільше постраждав. ЄС готовий надати подальшу допомогу", – сказав єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич.

Фінансування буде використано для задоволення "найневідкладніших потреб" афганців, таких як медична допомога, водопостачання, санітарні та гігієнічні послуги, притулок та послуги захисту.