За 100 днів у світі було заморожено понад $30 млрд російських активів

Середа, 29 червня 2022, 16:11

Міжнародна робоча група з питань російських еліт, представників і олігархів з початку дії в березні допомогла виявити і заморозити російських активів на суму понад 30 мільярдів доларів.

Про це в середу повідомило міністерство фінансів США, пише "Європейська правда".

Зазначається, що зусиллями групи було заблоковано близько 300 мільярдів доларів активів Центробанку РФ, конфісковано або затримано яхти та інші судна й дорогу нерухомість, що перебувають у власності російських активів.

Також Росії було обмежено доступ до міжнародної фінансової системи, що ускладнило її можливість фінансувати війну проти України

Члени міжнародної робочої групи продовжують роботу з розширення юридичних повноважень для заморожування, конфіскації та використання російських активів. Вони наголошують, що їхнє робота не завершена і триватиме впродовж наступних місяців.

"Виконуючи цю роботу, ми прагнемо максимізувати вплив санкцій на визначених фізичних і юридичних осіб, попереджаючи негативні наслідки, які стосуються глобального ринку споживчих товарів і постачання продовольства, які Росія підірвала рішенням продовжити війну", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у березні Сполучені Штати оголосили про початок роботи спеціальної групи, яка займатиметься пошуком та арештом активів російських еліт та олігархів, а також використовуваних ними підставних осіб. У групі беруть участь США, Великобританія, Канада, Японія, Німеччина, Франція, Італія та Єврокомісія.

Як повідомлялося, в країнах Євросоюзу внаслідок санкцій заблокували доступ російських олігархів та установ до розкішних яхт, вертольотів, картин, нерухомості та інших активів на суму понад 12,5 млрд євро.