Створено міжнародну групу для пошуків активів російських олігархів

Середа, 16 березня 2022, 23:45

Сполучені Штати оголосили про початок роботи спеціальної групи, яка займатиметься пошуком та арештом активів російських еліт та олігархів, а також використовуваних ними підставних осіб.

Як зазначає "Європейська правда" із посиланням на "Голос Америки", у групі  беруть участь США, Великобританія, Канада, Японія, Німеччина, Франція, Італія та Єврокомісія.

Від кожної з цих країн до складу цієї групи увійдуть представники міністерства фінансів, міністерства юстиції та міністерства внутрішніх справ.

16 березня глава Мінфіну США Джанет Йеллен та генпрокурор Меррік Гарланд провели першу віртуальну зустріч із представниками всіх країн-учасниць. Вони домовилися "використовувати всі свої повноваження для збору та обміну інформацією та вживання конкретних заходів, включаючи санкції, заморожування активів, конфіскацію злочинного майна та кримінальні переслідування".

В американському Мінфіні наголошують, що "тільки за останні три тижні інформація, надана правоохоронними органами США іноземним партнерам, сприяла затриманню кількох суден, контрольованих фізичними та юридичними особами, які перебувають під санкціями. У сукупності ці суди оцінюються у сотні мільйонів доларів"

Також учасникам робочої групи було передано список із 50 осіб, пошук активів яких є пріоритетними для США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.