Ассанж оскаржив екстрадицію до США

П'ятниця, 1 липня 2022, 21:12

Співзасновник WikiLeaks Джуліан Ассанж скористався останньою можливістю відвернути свою екстрадицію до США і подав на апеляцію до Верховного суду Великої Британії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в коментарі The Wall Street Journal розповіла адвокатка Ассанжа Ґарет Пірс.

Очікується, що цей крок затримає екстрадицію Ассанжа на невизначений час, поки триватиме розгляд апеляції, а також не дозволить адміністрації Джо Байдена ухвалити будь-яке рішення щодо суду над співзасновником WikiLeaks.

Як повідомлялося, у середині червня глава МВС Британії Пріті Пател схвалила екстрадицію співзасновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до США.

Справу передали міністру внутрішніх справ минулого місяця після того, як суд постановив, що немає жодних юридичних питань щодо запевнень влади США щодо того, як, ймовірно, будуть поводитися з Ассанжем.

Справа Ассанжа пов'язана з публікацією WikiLeaks сотень тисяч документів про війни в Афганістані та Іраку, а також дипломатичних телеграм в 2010 і 2011 роках.

Прокуратура США висунула Ассанжу 18 звинувачень у шпигунстві і неправомірному використанні комп'ютерів у зв'язку з публікацією WikiLeaks секретних військових документів США. Максимальний термін тюремного ув'язнення - 175 років.