Ексміністр фінансів Джонсона буде змагатися за посаду лідера Консервативної партії

П'ятниця, 8 липня 2022, 18:37

Ріші Сунак, колишній міністр фінансів в уряді британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона, у п’ятницю оголосив про намір узяти участь у виборах лідера Консервативної партії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сім’я для мене – це все. І моя сім’я дала мені можливості, про які я тільки міг мріяти. Але саме Британія – наша країна – дала їм і мільйонам таких, як вони, шанс на краще майбутнє. Я хочу скерувати цю країну в правильний бік", – анонсував Сунак у відеозверненні.

Він нагадав, що на посаді міністра фінансів очолював "найскладніше міністерство в уряді в найскладніші часи, коли перед нами постав коронавірусний кошмар". Сунак також додав посилання на сайт зі своєю виборчою програмою й гаслом "Готові до Ріші".

Станом на зараз, окрім Сунака, про наміри боротися за посаду лідера консерваторів оголосив ще глава комітету із закордонних справ Палати громад Том Таґендгет.

Нагадаємо, що саме з відставки міністра фінансів, а також глави МОЗ Саджида Джавіда розпочалася хвиля звільнень з уряду Бориса Джонсона, під тиском якої він був змушений скласти повноваження.

Найпопулярніший кандидат у наступники Джонсона радиться з родиною, чи йти йому на вибори – ЗМІ

Глава британського уряду Борис Джонсон оголосив у четвер, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера.

Після кількох днів боротьби за посаду Джонсона покинули всі, крім кількох союзників, після того, як останній із серії скандалів похитнув їхню підтримку.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. 

Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну.

Дивіться нове відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?а також читайте: Борис до жовтня: що змінить для України та чому станеться відставка прем'єра Джонсона.