Понад 111 тисяч біженців з України відвідують інтеграційні курси в Німеччині

Понеділок, 12 вересня 2022, 17:33

Понад 111 тисяч українців, що прибули до Німеччини після початку повномасштабного вторгнення Росії, почали відвідувати інтеграційні курси.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA, такі дані в понеділок навело Федеральне управління у справах міграції та біженців Німеччини (BaMF).

Німеччина з 1 вересня змінює умови перебування біженців з України

За словами очільника відомства Ганса-Екгрда Зоммера, за останні п’ять місяців кількість слухачів інтеграційних курсів у Німеччині зросла удвічі.

"Для того, щоб краще орієнтуватися в новому оточенні й давати раду побутовим речам, важливо вивчити німецьку мову. З цією метою федеральним урядом було дуже швидко створено незабюрократизований доступ до курсів інтеграції", – додав він.

Зазначається, що понад 90% слухачів інтеграційних курсів із-поміж українських біженців відвідали так званий загальний курс, який складається із мовного курсу та курсу про історію, державний лад і суспільство Німеччини. Крім того, для біженців з України доступні поглиблені курси.

Наприкінці слухачі складають мовний тест залежно від рівня володіння німецькою, а також спеціальний тест на знання Німеччини.

За даними на початок липня, Німеччина прийняла 850 тисяч біженців з України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомлялося, у зв'язку з великою кількістю біженців з України та прохачів притулку з інших країн, 12 із 16 федеральних земель Німеччини наразі блокують прийняття нових біженців.