"Ердоган – каналізаційний щур": Анкара висловила протест Берліну через заяви віцеспікера парламенту

Вівторок, 27 вересня 2022, 15:12

Туреччина у вівторок викликала посла Німеччини в Анкарі через образливі заяви віцеспікера Бундестагу, які стосувались президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомило турецьке державне агентство Anadolu, пише "Європейська правда".

"Ми рішуче засуджуємо образливі заяви, зроблені віцеспікером федерального парламенту Німеччини Вольфгангом Кубікі на адресу нашого президента у промові під час передвиборчої кампанії в Нижній Саксонії", - заявив офіційний представник МЗС Таню Білгіч у своїй заяві.

Він наголосив, що заяви Кубікі "неприйнятні", і що він "не підходить на посаду віцеспікера парламенту".

"Він повністю позбавлений політичної моралі та відповідальності. Такі непристойні заяви, по суті, дають уявлення про політичний і моральний рівень Кубікі і оголюють його вульгарність", - додав речник.

Білгіч також зазначив, що посол Німеччини в Анкарі Юрген Шульц був викликаний у МЗС, і Анкара висловлює "рішучий" протест.

На передвиборчому заході своєї партії в Нижній Саксонії Кубікі розкритикував президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана за його поведінку у кризі біженців. Кубікі назвав Ердогана "каналізаційним щуром" та звинуватив турецький уряд у навмисному провокуванні наступної міграційної кризи. 

Напередодні МЗС Туреччини викликало посла Греції у зв’язку з нібито перекиданням броньованої техніки на два острови в Егейському морі, які мають статус невоєнних.