Генсек НАТО: режим Лукашенка має припинити співучасть у війни проти України

Середа, 12 жовтня 2022, 12:17

Генеральний секретар НАТО закликав самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка припинити підтримку Росії у війні проти України.

Про це Єнс Столтенберг заявив перед початком міністерської зустрічі у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Я очікую, що режим Лукашенка припинить бути співучасником цієї війни. Ми бачили, що Білорусь використовуються як територія базування для ракетних пусків і атак по Україні", - сказав Столтенберг.

"Президент Лукашенко має припинити підтримку російських військових зусиль", - додав він.

Напередодні президент Володимир Зеленський у виступі на терміновій зустрічі "Групи семи" запропонував розмістити міжнародну моніторингову місію на кордоні між Україною та Білоруссю, щоби зменшити ризик провокацій та прямого вступу Білорусі у війну на боці РФ. 

10 жовтня Лукашенко зібрав термінову нараду силовиків, на якій оголосив про задіяння Союзної армії та пообіцяв Україні "Кримський міст-2", а також анонсував повернення до Білорусі російських військових. 

Про те, наскільки серйозна загроза вступу Білорусі у війну найближчим часом - дивіться у відео "Європейської правди" або читайте у статті Лукашенко готується до нападу: які погрози здатен втілити білоруський диктатор.