Лукашенко оголосив про задіяння Союзної армії та пообіцяв Україні "Кримський міст-2"

Понеділок, 10 жовтня 2022, 12:05

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що він і президент РФ Владімір Путін домовились розгорнути спільне регіональне угруповання військ.

Про це повідомили у телеграм-каналі пресслужби Лукашенка, пише "Європейська правда". 

За його словами, це пов’язано із "загостренням на західних кордонах" Союзної держави.

"Це все по наших документах. Коли рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо задіювати угруповання Союзної держави… Формування цього угруповання почалося, воно триває, по-моєму, вже два дні", - заявив Лукашенко. За його словами, "кістяком" групи є армія Білорусі. 

Лукашенко заявив, що Білорусі треба вживати крок для зміцнення своєї безпеки "через стрімку зміну ситуації".

"Вчора по неофіційних каналах нас попередили про завдання удару по Білорусі з території України. Як було заявлено, "Ми зробимо так, що це буде Кримський міст-2". Моя відповідь була проста: донесіть президенту України та іншим божевільним, що Кримський міст буде їм здаватися квіточками, якщо вони торкнуться своїми брудними руками хоч до метра нашої території", - цитують Лукашенка. 

Нагадаємо, пізно увечері 8 жовтня Білорусь викликала українського посла та звинуватила Україну у нібито підготовці удару по території Білорусі. МЗС України вважає це можливою частиною російського плану провокації.

Раніше минулого тижня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко де-факто визнав участь Білорусі у війні РФ проти України, але вказав, що це має в основному невійськовий або "оборонний" вимір. 

Нагадаємо, ЄвроПравда публікувала едіторіал із закликом припинити дипломатичні відносини з режимом Лукашенка Досить симуляції. Чому Україна має розірвати відносини з Білоруссю Лукашенка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: